Sommer i gvepseborg

https://kalhovd.dnt.no/

Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda. Det er bilvei helt frem om sommeren. Fra hytta er det T merkede stier til Helberghytta, Stordalsbu og Mårbu. Det går rutebåt daglig til Mårbu. I høysesongen går det buss 3 dager i uken mellom Mæl og Kalhovd/Synken. Denne korresponderer videre til/fra Oslo. Kalhovd er et populært mål for sykkelturister. Starten på sykkelturen til Kalhovd er helt spesiell. Nord-Europas første taubane, Krossobanen, løfter deg opp fra Rjukan til startpunktet på 886 m.o.h. Herfra har du fantastisk utsikt til Gaustatoppen. Nå er det din og sykkelens tur til å sluke høydemeter. Det er grusei hele veien og Hardangervidda omringer deg fra alle kanter. Etter 30 km er du fremme på Kalhovd 

Solstien

Korteste veien fra Rjukan til Hardangervidda

4,3 km lett, familievennlig rundtur.

Lett, familievennlig rundtur med utsikt over Rjukan, Gaustatoppen og Hardangervidda. Du tar Krossobanen fra dalen på Rjukan og opp til Gvepseborg på 886 meter over havet, der fotturen starter. Herfra går du langs grusvei og steintrapper til utsiktspunktet på en kanonstilling fra andre verdenskrig. Sherpaer fra Nepal bygde de vakre steintrappene sommeren 2010.

Det er prosjektet Vidda Vinn ved Vinje og Tinn nasjonalparkkommuner som står bak og finansierer solstien. Tiltaket finansieres også av Telemark fylkeskommune og Direktoratet for naturforvaltning ved naturarven som verdiskaper. Følg Vidda Vinn på Facebook.

Last ned brosjyre om Solstien her.https://krossobanen.no/content/download/1154/5789/file/solstien_no.pdf
Last ned gratis kart med turforslag her.https://krossobanen.no/content/download/1154/5789/file/solstien_no.pdf

https://www.rjukanklatrepark.no/

 Rjukan Klatrepark

Med Norges råeste utsikt ønsker vi deg velkommen til Rjukan Klatrepark. I den aller vakreste delen av Telemark ligger Tinn Kommune, her finner du Rjukan Klatrepark.

Parken har en unik beliggenhet med panoramautsikt mot majestetiske Gaustatoppen, Sør Norges høyeste fjell. Allerede før du er inne i selve klatreparken, starter turen oppover med en helt spesiell attraksjon, Krossobanen. Nord Europas første kabelbane bygget i 1928.

I fantastiske omgivelser kan du utfordre deg i ulike klatrebaner. Du kan sjekke ut Sabotørløypa og de andre løypene eller bare kose deg i vakker natur. Uansett, her får du opplevelser du sent vil glemme. Rjukan Klatrepark er for store og små. Det er mestring, glede, spenning og sosialt samspill som gjelder uavhengig av erfaring.

Velkommen !